İçerik Pazarlaması Çalışmalarınıza Yardımcı Olacak 5 İpucu

Bu yazımızda İçerik Pazarlaması çalışmalarınıza yardımcı olacak 5 ipucunu ele aldık. Keyifli okumalar…

Her Bir Kanalın İçerik Pazarlaması Çalışmalarına Katkısını Bilin

Çoğu zaman, bir kullanıcı bir müşteriye dönüşmeden önce sitenizle bir kereden fazla etkileşime girer. Faydalı içerik oluşturmanın yanı sıra, bir içerik pazarlamacısı olarak işiniz içeriğinizin değerini kanıtlamak ve her bir kanalı etkisini doğru hesaplamaktır.

Özel dönüşümler, kanallarınızın birden fazla ziyaret gerektiren dönüşümler üzerindeki gerçek etkisini gösterir. Örneğin, sadece son etkileşim değil, satın alma yolculuğu boyunca herhangi bir noktada organik aramanın da yer aldığı toplam dönüşüm sayısını görmek için özel bir dönüşüm oluşturabilirsiniz.

ozel-donusumler


Bu veriye ulaşmak için Raporlama> Dönüşümler> Çok Kanallı Huniler> En İyi Dönüşüm Yolları'na gidin. “Dönüşüm Segmentleri” düğmesini ve ardından “Yeni Dönüşüm Segmenti Oluştur” bağlantısını tıklayın. Segmenti buna göre adlandırın ve tanımlayın. Bu, her bir içerik pazarlaması çalışmanıza hak ettiği değeri vermenize yardımcı olacaktır.

Google Reklamlarındaki 'Kitle Analizi”' ile SEO’nuzu Geliştirin

Yeni müşteriler edinmek için mevcut müşterilerinizle ilgili bilgileri kullanabilseniz nasıl olurdu? Google Ads’te bulunan Kitle Analizi size bunu sağlar. İşletmelerin mevcut müşteri verilerine dayanarak yeni müşteriler bulmalarına yardımcı olur.

Kitle Analizi, Google reklamlarınızın yeniden pazarlama listelerindeki verileri kullanır. Yeniden pazarlama listelerindeki kişiler hakkında yararlı bilgiler sağlayabilir.

Örneğin, dönüşüm izlemeyi kullanan reklamverenler, “Tüm Dönüşüm Gerçekleştirenler” yeniden pazarlama listenizle ilgili potansiyel müşterileri bulmak için Kitle Analizi'ne bakabilir. Pazarlamacılar bu rapordaki ayrıntılarla, yüksek performanslı kitlelere ulaşmak için hedeflemelerini genişletebilir veya reklam tekliflerini ayarlayabilir.

Kitle Analizi raporunun varsayılan olarak görünmediğini bilmek önemlidir. Yalnızca yeniden pazarlama kampanyaları olan Google reklamverenleri tarafından kullanılabilir.

Kitle Analizi raporunu Google Reklamlarında bulmak için Araçlar> Kitle Yöneticisi adımlarını takip edin.

Reklamın ötesinde Kitle Analizi, odaklanılacak anahtar kelimeler belirleyerek arama motoru optimizasyonuna yardımcı olabilir.

Kitle Analizi raporunun aşağıdaki ekran görüntüsünü göz önünde bulundurun. Bir e-ticaret şirketinin yeniden pazarlama listesindeki tüketicilerin ayrıntılarını sağlar. “In-Market”, tüketicilerin arama geçmişine ve diğer çevrimiçi etkinliklerine göre ilgilendikleri geniş sektörleri tanımlar. “Affinity” ise kabaca tüketicilerin pazar içi endüstrisi ile olan ilişkisini tanımlar.

Bu örnek Kitle Trendleri raporu, bir satıcının yeniden pazarlama listesindeki tüketicilerin ayrıntılarını sunar. Kaynak: Search Engine Land

Yukarıdaki yeniden pazarlama listesine bakarak tüketicilerin çoğunun “Noel Öğeleri ve Dekor” ile ilgilendiği sonucuna varabiliriz. Ayrıca bunlar “Ev Dekorasyonu Meraklıları” ve “Kendi Kendine Yap” tüketicileridir. Bu satıcı, müşterileri için ürünlerini nasıl kullanacağına dair fikirler edinmeleri adına blog yazıları, videolar ve ürün açıklamaları oluşturabilir. Hepsi organik arama sonuçlarında görünebilir ve ilgili müşterilere hitap edebilir.

Kitle Analizi, kullanıcılarınızın tipik bir web sitesi kullanıcısına kıyasla kategoriye veya ürüne göre ne sıklıkta dönüştüğünü de gösterebilir. Aşağıdaki örnek, “Halı Döşeme” kitlesindeki kişilerin ortalama aramaya göre 15,5 kat daha sık dönüştüğünü gösteriyor.



Halı döşeme alanında müşteri dönüştürmek isteyen bir şirket için içeriğe yatırım yapmak mantıklı. Örneğin; döşeme halı almanın parça halı almaya kıyasla yararlarını ele almak için döşeme halı ile ilgili rehberler, blog içerikleri ve sosyal medya içerikleri üretilebilir.

Anahtar Kelimeye Dayalı Bir Kategori Yapısıyla Başlayın


Web sitenizde anahtar kelime stratejinize uyacak bir yapı oluşturarak SEO stratejinizde doğru adım atın.

Sitenizin yapısını yüksek arama hacmi olan anahtar kelimelerinizin her biri için bir kategori ekleyerek kurmak iyi bir başlangıç olabilir.

Web sitesi yapınızı, insanların ürünlerinizi aramak için kullandığı anahtar kelimeler etrafında oluşturduğunuzda, müşterilerinizin kullanımı için daha kolay bir site de oluşturacaksınız. Bunu sağlayan ise müşterilerinizin sattığınız ürünleri ararken kullandıkları kelimelerin aynısını kullanan bir navigasyon menüsüne sahip olmanızdır.

Örnek: Kazak sattığınızı varsayalım. Diğer e-ticaret siteleri “Yeni Yıl” veya “En Çok Puan Alan” şeklinde kategoriler kullanabilir. Bu kategoriler faydalı olabilir, ancak birincil navigasyonunuzu insanların aradığı şey üzerine inşa etmek genellikle daha iyidir.

Anahtar kelime aracı ile kısa bir bakış, kullanıcıların cinsiyet, renk, tür, fiyat ve kombine göre kazak aradıklarını gösteriyor:


Burada kullanıcıların cinsiyet, marka, tür, fiyat hatta kombine göre göz atmalarını sağlayan bir gezinti yapısı oluşturmak SEO ve kullanıcı deneyimi açısından iyi bir tercih olabilir.

"Nasıl Yapılır" Anahtar Kelimelerini Hedefleyin


“Nasıl Yapılır” içeriği oluşturmak, e-ticaret mağazalarının potansiyel alıcıları hedefleyebilmesinin bir başka harika yoludur. Örneğin, e-ticaret mağazanız otomobil parçaları satıyorsa, “Honda Civic farının nasıl değiştirileceği” gibi aramalar için içerik oluşturabilirsiniz. Bir video ile, işi kendi başlarına tamamlayabileceklerini anlatabilir, sonra da yeni farı mağazanızdan satın almaları konusunda rehberlik edebilirsiniz.

Kategori Sayfalarınıza İçerik Ekleyin


Çoğu e-ticaret sitesi, kategori sayfalarının SEO ayarlarını ihmal ediyor. Bu kaçırılmış büyük bir fırsattır!

Çevrimiçi mağazalarda ürün sayfaları genelde uzun kuyruklu anahtar kelimeler için sıralanırken, kategori sayfaları en yüksek arama hacmi olan anahtar kelimeler için sıralama şansına sahip olur.

Kategori sayfalarınızı optimize etmeye, müşterilerinize faydalı bilgiler sağlayacak anahtar kelime optimizasyonlu kategori açıklamaları yazarak başlayabilirsiniz. Bu açıklamalar, kısa ise sayfanın üstüne, uzun ise sayfanın altına eklenebilir.

kaynak: içerik bulutu

Yorum Gönder

0 Yorumlar