Neden Blog Açmalıyım? Blog Açmanın Yararları

Blog açmanın bir çok faydası bulunmakta. Blog yazarları yazılarını yazmadan önce konu hakkında araştırma yapıp bilgi sahibi olurlar. Yani bloglarında yazılan her yazıyı araştırıp öğrenmişlerdir.

Neden Blog Açmalıyım? Blog Açmanın Yararları


Blog yazmanın diğer yararları ise şöyle sıralanabilir;

  1. Yeni şeyler öğrenmenize yardımcı olur: Her yazacağınız yazı için bir araştırmaya gireceksiniz. Bu da sizi o konu hakkında yeni şeyler öğrenmenizi sağlamış olacak. 
  2. Yazma beceriniz güçlenir: Her bir yazı sonrasında bir öncekinden daha iyi yazdığınızı ve kendinizi gün geçtikçe geliştirdiğinizi bir müddet sonra sizde anlayacaksınız.
  3. Araştırma beceriniz artar: Her bir yazı bol bol araştırma ve kafa yorma gerektirir. Yazılarınız arttıkça araştırmalarınızın gün geçtikçe daha hızlanacağını ve daha kolaylaşacağını göreceksiniz.
  4. Yorumlama beceriniz artar: Bazen bir konu hakkında düşüncelerinizi bazen ise konuşulan veya gerçekleşen bir olay hakkında yorumlarınızı yazabilirsiniz. Gün geçtikçe araştırma, öğrenme ve yazma sonrasında yorumlama yeteneğinizinde geliştiğini göreceksiniz.  
  5. Kendinize olan güveniniz artar: Bilgi arttıkça kendinize olan güveniniz de artar. Ayrıca gelen yorumlardaki soru ve eleştirilere verdiğiniz cevaplar sayesinde kendinize olan güveniniz artacaktır.
  6. Konuşmanız gelişir: Yukarıda yazdığım yararların yanında bir ortama girdiğinizde yazdığınız konular hakkında konuşma yapıldığında rahatça konuşabilir ve etrafınızdakilerin sizi dinlemesinin sağlayabilirsiniz.
  7. Maliyetli değildir: Artık herkes bir blog sahibi olabilir. Bunun için para ödemenize de gerek yoktur. Mesela bu yazıyı okuduğunuz blog şuanda blogger alt yapısında ücretsiz olarak açıldı. Tabi siz wordpress vb platformlarda kendi host ve domainizi alırsanız az da olsa maliyet çıkacaktır.
  8. Para kazandırır: Blogunuzda yazdığınız konular, o konuyu araştıran kimseleri blogunuza çekecektir. Gelen kişiler arttıkça bloğunuza reklam alabilir veya gelen kişilere ürün satmaya çalışabilirsiniz. Ayrıca yazdığınız konular üzerinde bir süre sonra profesyonelleşeceğiniz için o konular hakkında danışmanlık teklifi bile alabilirsiniz.
  9. Yaptığınız ürünleri veya aktiviteleri paylaşmanızı sağlar: Bloğunuzu günlük olarak kullanabilirsiniz. Yaptığınız aktivitelerin özetlerini veya ürettiğiniz ürünlerin pazarlamasını yapabilirsiniz.
  10. Serbest çalışabilirsiniz: Diğer işlerde olduğu gibi sabah 8 akşam 5 mesai saatleri yoktur. Günün herhangi bir saatinde herhangi bir yerde yazı yazabilirsiniz. Nerede ne yapacağınıza kendiniz karar verirsiniz. 
Blog yazmanın daha bir çok yararı vardır. Bunu blog yazmaya başladığınızda göreceksiniz. Hadi sizde bir blog açın ve ilk yazınızı yazmaya başlayın :)

Yorum Gönder

0 Yorumlar