İçerik Fikirleri Nasıl Bulunur?

Bu yazıda herkesin merak ettiği “İçerik fikirleri nasıl bulunur?” sorusuna cevaplar aradık. İşte, bizim bulduğumuz cevaplar…

Hangi Başlıklar Çalışıyor?


Hangi başlıkların en çok tıklama aldığını görmek için Analytics'te “Tüm Sayfalar” raporunda birincil boyutu “Sayfa Başlığı” olarak ayarlayabilirsiniz:

Burada, aşağıdakiler gibi birçok sorunun cevabını bulabilirsiniz:
  • Clickbait başlıklarla daha fazla trafik alıyor musunuz?
  • Tıklama emri olmayan başlıklardan daha fazla dönüşüm alıyor musunuz?
  • Liste tabanlı gönderiler veya “nasıl yapılır” gönderileri en iyi performansı veriyor mu?

Bu soruların cevaplarını keşfettikten sonra, istediğiniz sonuçları almak için yeni gönderilerde başlıkları optimize edebilirsiniz.

Anahtar Kelime Amacına Bakın


Ziyaretçilerinize değer sunduğunuz sürece Google içeriğinizi SERP’te iyi bir şekilde sıralayacaktır. Bu değeri sunabilmek için insanların aradığı anahtar kelimelerin arkasındaki amacı bilmek önemlidir.

Be Found Online SEO Direktörü Ben Hocking şöyle diyor:

“Sitenizde bir anahtar kelimenin amacına uygun içeriğe sahip değilseniz, o anahtar kelimeyi sitenizde kaç kez kullanıyor olursanız olun, anlamlı miktarda arama trafiği elde edemezsiniz.”

Başka bir deyişle, içeriğinizdeki anahtar kelimeler ziyaretçilerin amacıyla eşleşiyorsa, yayınlarınızı yararlı bulma olasılıkları daha yüksektir.

Bilmeniz gereken dört tür anahtar kelime amacı vardır:
  • Gezinme : Kullanıcılar belirli bir web sitesini arar (örneğin, “Amazon”)
  • Bilgilendirici : Kullanıcılar bir sorunun cevabını arar (örneğin, “Eyfel Kulesi'nin uzunluğu ne kadar”)
  • Araştırma : Kullanıcılar, bir aksiyonla sonuçlanabilecek bilgileri arar (örneğin, “en iyi dijital kameralar”)
  • Aksiyon/İşlem : Kullanıcılar aksiyona hazırdır (örneğin, “yürüyüş botları”)

Sitenizi ziyaret eden kullanıcıların amacını keşfetmek için Google Analytics'te "Arama Sorguları” raporunuzu kontrol edin.

Arama sorguları raporunuz, işletmeniz için doğru anahtar kelime türünü içermelidir. Örneğin, bir e-ticaret mağazanız varsa, anahtar kelimelerin çoğunun araştırma veya aksiyon amaçlı olmasını istersiniz.

Araştırma anahtar kelimelerinin peşinden gitmek istiyorsanız, RealNutritionCo.com şirketinin bu içeriği sizin için güzel bir örnek olabilir.

RealNutritionCo.com şirketi araştırma anahtar kelimeleri örneği

Bu tarz karşılaştırma içerikleri, neredeyse satın almaya hazır olan kullanıcılara hizmet eder.

Bu şekilde ziyaretçilere daha iyi hizmet veren bir içerik sağlarsanız, zaman içinde daha iyi bir sıralama şansına sahip olduğunuz gibi nitelikli trafik de elde edersiniz.

Bu nedenle, içeriğinizi anahtar kelime amacına göre optimize etmek için, doğru anahtar kelime kümesine odaklanan içerik fikirleri bulmalısınız.

İçerik Fikirleri İçin Sosyal Medyadan Nasıl Faydalanılır?


Hedef kitlenizin neyi sevdiğini (veya sizin için neyin işe yaradığını) anlamanın en iyi yollarından biri sosyal medya hesap analizlerinizi kullanmaktır.

En iyi performans gösteren yayınlarınız, yeni içerik fikirleri için size ilham verebilir. Facebook ve Instagram hesap analiziyle en iyi yayınlarınızı nasıl bulabileceğinizi özetledik:

Facebook

En iyi performans gösteren Facebook yayınlarınızı bulmanın bir yolu, İstatistikler > Gönderiler bölümüne gidip yüksek erişimli veya etkileşimli olan yayınları aramaktır.

Instagram

İşletme hesabınızda, İstatistikler > Akış Gönderileri > Tümünü Gösteradımlarını takip ederek, en iyi yayınlarınızı gösterimlere göre sıralanmış olarak görürsünüz. Ayrıca, “Tümü” yazan kısma tıklayarak belirli zaman aralığındaki yorumlar, beğeniler ve etkileşimlere göre sıralamaları da görebilirsiniz.


Instagram akış gönderileri

Topiko: Akıllı İçerik Fikri Motoru

Akıllı içerik fikri motoru Topiko, özgün ve yaratıcı içerik fikirlerine ihtiyaç duyan İçerik Bulutu yayıncıları için geliştirildi. Topiko, markalara ve ajanslara, hedef kitlelerinin ilgisini çeken ve organik trafiklerini artıran içerik fikirleri bulma konusunda yardımcı olmayı amaçlar.

İçerik Bulutu yayıncıları içerik türüne ve beklentilerine uygun olarak, akıllı teknolojiler ve profesyonel içerik üreticileri tarafından önerilen içerik fikirlerini değerlendirip, beğendikleri fikirleri ilgi çekici içeriklere dönüştürebilirler.

Topiko ile ilgili detaylara buradan ulaşabilirsiniz.
kaynak: içerik bulutu

Yorum Gönder

0 Yorumlar