Etkileşimli Görsel İçerik Pazarlaması Örnekleri

Bu yazıda etkileşimli görsellerin içerik pazarlamasında nasıl kullanıldığını gösteren örneklerle karşınızdayız.

Destinasyon İnfografikleri


Bu renkli ve etkileşimli infografikler dünyadaki en iyi seyahat noktaları hakkında tek bakışta faydalı ipuçları sunuyor. Aynı zamanda videolara, üç günlük rehberlere ve rezervasyon seçeneklerine doğrudan bağlantılar sağlayarak okuyuculara adeta bu şehirlerde sanal tur imkanı sağlıyor. Biz bu infografiklere bayıldık. Daha fazlasına göz atmak için aşağıdaki görsele tıklayın.


Görsel Temsiller



Yukarıdaki görseli inceleyin. Yalnızca tek bir görüntüyle, şunun gibi bir cümleden çok daha fazlasını söyleyen güçlü bir mesaj verebilirsiniz: “Bilgi ve deneyim arasındaki fark, bilginin teorik olması ve bu nedenle, farklı türler arasında noktaları birleştirene kadar kullanışlı olmamasıdır.”

Bu tür görüntüler özellikle karmaşık bir kavramı açıklamaya çalışırken veya daha geniş bir kitle için sıkıcı bir konuyu açıklamaya çalışırken yararlıdır.

Veri Odaklı Görseller


Sektör lideri olmak için veri odaklı içerik oluşturmaya başlayın. Çünkü, grafikler kitlenizin mesajınızı anlamalarını kolaylaştırır.

QuickSprout araştırması, veriye dayalı görsellere sahip makalelerin paylaşılabilir formatlarda dördüncü sırada olduğunu ortaya koyuyor. Araştırma ayrıca, araştırma grafikleri ve çizelgeleri içeren blog gönderilerinin daha fazla bağlantı aldığını gösteriyor.



Görüntüleri Sanat Eserine Dönüştürme


Yüksek kaliteli orijinal sanat eserleri oluşturmak veya görüntüleri sanat eserine dönüştürmek, içeriğinizi unutulmaz kılmak için çok etkili bir yol olabilir.

Bill Gates'in bülteni GatesNotes'tan aşağıdaki görsel bunun için çok güzel bir örnek.

Bill Gates'in bülteni GatesNotes


Katılım Oranlarını Artırmak için Etkileşimli İçerik


Philips Interactive Media, eğlenceli promosyonlar oluşturmak için etkileşimli videolar kullanıyor.

Philips Interactive Media

Örneğin, videodaki tıraş stili seçeneklerinden birine tıklayan kullanıcılar seçimlerinin sonuçlarını görebiliyorlar.

Bu, kullanıcıları özel bir indirim veya daha fazla içerikle ödüllendiren oyunlaştırılmış bir görsel içerik stilidir. Bir indirim kodunu ortaya çıkarmak için izleyicilerin etkileşime girmesini gerektirir.

Oyunlar, bulmacalar kullanıcıların bu ödül tabanlı medya ile etkileşime girme yöntemlerinden bazılarıdır.

kaynak: içerik bulutu

Yorum Gönder

0 Yorumlar