İçerik Pazarlaması İpuçları

İçeriklerinizi Yeniden Kullanın

Her gün yeni içerikler paylaşamazsınız. İyi bir dijital pazarlamacı, içeriklerinden en fazla yararı elde etmek için içeriklerini yeniden kullanmanın yolunu bilir.

İşte size bu konuda bazı fikirler:
  • Canva gibi araçlarla mevcut yazılardan sosyal medya için “mikro içerik”oluşturun.
  • Ortak bir temayla geçmiş blog gönderilerinin bir özetini gönderin. (Örnek: “2018'in En Çok Okunan Blog İçerikleri”)
  • İçeriğinizi daha fazla yaygınlaştırmak için Medium veya LinkedIn'de gibi düzenli olarak yeniden yayınlayın ve orijinal içeriğe bağlantı verin.
  • Eski içerikleri, okuyuculara tekrar sunmak için belli bir süre geçtiktensonra içeriği güncelleyin ve yeniden yayınlayın. Mevsimsel içerikler bunun için harika bir örnektir. (Örnek: “10 Mezuniyet Kombini Örneği”)

Ürün Kılavuzları Yayınlayın


Birçok e-ticaret mağazasının geniş bir ürün yelpazesi var. Ancak, çevrimiçi satın alma ile ilgili sorun, potansiyel müşterilerin ürünleri fiziksel bir mağazadaki gibi deneyemeyecek olmaları.

Bu, çevrimiçi alışveriş için büyük engel. Bu sorunu ortadan kaldırmak için müşterilerin doğru kararı vermelerine yardımcı olacak ve mağazada hissi veren rehberler sunabilirsiniz.

Ürün açıklamalarına ekleyeceğiniz rehberler için birkaç CTA örneğini aşağıda bulabilirsiniz:

(Giyim ve ayakkabı): Hangi bedeni seçeceğinizden emin değil misiniz?

Beden rehberine buradan bakın.

(Makyaj): Renk tonlarını merak ediyor musunuz?

Cilt renk kılavuzumuza için tıklayın.

(Elektronik): Hangi boyutta TV satın almalısınız?

Tavsiyelerimize göz atın.

İpucu: Ürün sayfalarınızdaki dönüşümü artırmanın bir yolu, ürün kılavuzu sonunda “Sepete Ekle” yazan bir CTA oluşturmaktır. Böylece müşteri yolculuğundaki bir adımı ortadan kaldırırsınız. Bu, genel ziyaretçilerinizi müşteriye dönüştürebilir.

İçerik Pazarlaması Performansını Ölçmek İçin Anahtar Kelime Konumlarını Takip Edin

İnsanlar işletmenizle ilgili terimleri aradıklarında, web sitenizin arama sonuçlarında çıkması gerekir. Peki, içerik pazarlaması performansını ölçmek için anahtar kelime konumlarını nasıl kullanabilirsiniz?
  • Bir SEO aracı kullanarak işletmenizin web sitesi için bir organik anahtar kelime raporu çalıştırın. Bir plan satın almadan önce ücretsiz sürümler içeren veya birkaç ücretsiz rapor sağlayan bir çok benzer araç bulabilirsiniz. Dilerseniz buradan SEMrush’a kayıt olarak 14 günlük deneme sürümünü kullanabilirsiniz.
  • Bu verileri dışa aktarın ve bir excel tablosunda tutun.
  • Hedef anahtar kelimelerinizi kullanarak içerik oluşturmaya devam edin.
  • Her ay yeni bir rapor çalıştırın ve konum değişikliklerine bakın. Çoğu SEO aracı konum değişikliklerinizi tek bir sütunda gösterir, ancak bu bir seçenek değilse, verileri excel tablonuzdaki yeni bir sekmeye ekleyebilir ve karşılaştırabilirsiniz.
Yakın zamanda yazdığınız içeriklerle ilgili yeni anahtar kelimeler görüyorsanız veya listenizde bulunan anahtar kelimeler için pozisyonunuzu artırıyorsanız, hedeflerinize ulaşıyorsunuzdur.
Kontrolünüz dışındaki faktörlerin arama konumunuzu etkileyebileceğini unutmayın: Daha kaliteli içerikle aynı arama terimi için rekabet eden diğer şirketler, arama motoru algoritmalarında yapılan güncellemeler ve hatta güncel olaylar bile değişikliklere neden olabilir.

Rakiplerinizin Sıralaması Düşük Olan Anahtar Kelimelerini Hedefleyin

Sektörünüzle ilgili olan ve rakiplerinizin sıralamasının düşük olduğu anahtar kelimeleri hedefleyin. Bu, kaliteli içerik üretmeniz gereken alanları belirlemenize de yardımcı olur.
Bu analizi yapmak için SEMrush gibi araçlarla belirlediğiniz anahtar kelimelerde rakiplerinizin sıralamalarını takip edin. Örneğin; rakiplerinizin 10 veya daha düşük sırada yer aldığı anahtar kelimeleri kullanarak daha kaliteli içerikler oluşturup ön plana çıkabilirsiniz.

Kaynak: İçerik Bulutu

Yorum Gönder

0 Yorumlar