Youtube Kanalınızı İsimlendirmede Yardımcı Olacak 5 İpucu

Bu yazımızda "Youtube kanalınızın açarken hangi isimle açacağınız hakkında bilgi vermeye çalışacağım.

5 Tips to Help Name Your Youtube Channel


Youtube kanalınızın adını düşünmek, başlamanın en zor konularından biri olabiliyor. Aslında kanal adını koyarken seçmiş olduğunuz niş (Konu) üzerine isimlendirmeniz gerekir.

Youtube Kanalınızı İsimlendirmede Yardımcı Olacak 5 İpucu

1) Kısa Tutun

İnsanlar tembeldir. Kanalınızı ararken düşünmek zorunda kalmak istemezler. Kanal adınızın, insanların hatırlamaları için mümkün olan en az çabayı gerektirmesini yani hemen hatırlayabilmesini sağlayın.

İhtiyaç duymadıkça sembol ve numara kullanmamaya çalışın.

2) Kendinizi Sınırlamayın

Seçtiğiniz nişte (konuda) hala %100 emin değilseniz, kanal adının size sınır koymasına izin vermeyin. Yani, belirsiz bir fikrin varsa, gelecekte daha farklı işler yapacaksan kanal adını ona göre açık bir şey yapmalısın.

Videoların ne olacağını kesin olarak belirleseniz bile, bir yıl sonra neler düşüneceğini bilemiyorsun. Belki fikrin tamamen değişir veya düşüncelerini daha da genişletebilirsin.

3) Diğer Platformları Düşünün

Sıralı bir adınız varsa, bu adı kullanarak instagram, twitter ve domain vb aldığınızdan emin olun. Tutarlılık önemlidir ve tüm sosyal medya platformlarında farklı isimleriniz varsa, takipçiler sizi bulamayabilir.

Bu yüzden, kullandığınız tüm platformlarda isminizin bulunduğundan emin olun ve adınızı aynı tutmaya çalışın.

4) şüpheniz varsa, gerçek isminizi kullanın

Youtube kanalınızın olayı sizin etrafınızda dönmesidir. Yani her zaman siz içerisindesinizdir. Eğer kendi isminizi kullanmak istemiyorsanız, adınızı anımsatan kısaltma veya takma bir isim ile devam edebilirsiniz.

5)Kanal Adına Fazla Takılmayın

Youtube kanalı açtığınızda izleyiciler sizin adınız için sizi izleyecek değiller sonuçta. Önemli olan içerikler ve sizin karakteristik özelliklerinizdir. 

İzleyiciler kanalınızı, içerikleriniz ve kişiliğiniz için izlerler. Size "Pewdiepie" desem kim olduğunu biliyorsunuzdur ama belki de gerçek adını bile bilmiyorsunuzdur. Ama içeriklerini ve sunum şeklini biliyorsunuz. İşte anlatmak istediğim tam olarak buydu.

Yorum Gönder

0 Yorumlar