Blender Programını Öğrenmeye Başlıyorum - Hobi

What is Blender?

Blender, ücretsiz ve açık kaynak 3D oluşturma paketidir.

Blender, sabit görüntüler, video ve gerçek zamanlı interaktif video oyunları gibi 3B görselleştirmeler oluşturmak için kullanılabilir.

Blender, birleşik boru hattından ve duyarlı geliştirme sürecinden yararlanan bireyler ve küçük stüdyolar için çok uygundur.

Blender, Linux, macOS ve MS-Windows sistemlerinde çalışan çapraz platform uygulamasıdır. Blender ayrıca, diğer 3D oluşturma süitleriyle karşılaştırıldığında nispeten küçük bir hafızaya ve sürücü gereksinimlerine sahiptir. Arayüzü, desteklenen tüm donanım ve platformlarda tutarlı bir deneyim sağlamak için OpenGL kullanmaktadır.


What is Blender?

Blender'ı kim kullanıyor? 

Blender, neredeyse her tür medya üretimi için uygun olan çok çeşitli araçlara sahiptir. Dünyanın dört bir yanındaki insanlar ve stüdyolar, hobi projeleri, reklamlar, uzun metrajlı filmler, oyunlar ve kiosklar, oyunlar ve bilimsel araştırmalar gibi diğer etkileşimli uygulamalar için kullanıyor.

Temel Özellikler 

  • Blender, Modelleme , Rendering , Animasyon , Video Düzenleme , VFX , Kompozisyon , Tekstüre , Arma , birçok Simülasyon ve Oyun Oluşturma gibi çok çeşitli temel araçları sunan tam entegre bir 3D içerik oluşturma paketidir .
  • Tüm platformlarda (ve Python betikleriyle özelleştirilebilir) tekdüze olan bir OpenGL GUI ile çapraz platform.
  • Hızlı ve verimli oluşturma iş akışını sağlayan yüksek kaliteli 3D mimarisi.
  • Forumlardan ve IRC'den mükemmel topluluk desteği .
  • Küçük çalıştırılabilir boyut, isteğe bağlı olarak taşınabilir.
Blender son sürümünü indirmek için tıklayın.

What is Blender?

Blender, çok çeşitli görevleri gerçekleştirmeyi mümkün kılar ve ilk önce temelleri kavramaya çalışırken göz korkutucu görünebilir. Bununla birlikte, biraz motivasyon ve doğru öğrenme materyaliyle, birkaç saatlik çalışmadan sonra Blender ile kendinizi tanımak mümkündür.

Blender'ın yapabileceği her şeye rağmen, bir araç olarak kalıyor. Büyük sanatçılar, düğmelere basarak ya da fırçaları manipüle ederek başyapıtlar yaratmazlar, fakat insan anatomisi, kompozisyon, ışıklandırma, animasyon prensipleri, vb.

Blender gibi 3B oluşturma yazılımı, altta yatan teknolojilerle ilişkili ek teknik karmaşıklığa ve jargona sahiptir. UV haritaları, malzemeleri, gölgelendiriciler, kafesler ve “alt kısımlar” gibi terimler, dijital sanatçının aracılarıdır ve onları, hatta geniş ölçüde anlamak, Blender'ı en iyi şekilde kullanmanıza yardımcı olacaktır.


Yorum Gönder

0 Yorumlar