Kamera Karşısında Nasıl Rahat Hissedilir?

Bu yazımızda kamera karşısında nasıl rahat hissedeceğiniz konusuna yer verdim. Youtube videoları çekmeye karar verdiğinizde kamera karşısına geçeceksiniz. İlk kez Kamera karşısına geçtiğinizde gergin, garip olacaksınız ve konuşacağınız kelimeleri unutacak veya belkide saçmalamaya başlayacaksınız.

How to feel comfortable versus the camera?

Hadi bunların hiç biri olmadı diyelim, videoyu sorunsuzca çektiniz. Sonunda videoyu izlediğinizde, kendinizi ekranda görünce belki utanacak veya belki de beğenmeyeceksiniz.

Bir youtube kanalı açmak, bir kamera, tripot ayarlamayı ve konuştuğunuz sırada kayıt yapmayı gerektirir. Bazıları için bu çok doğal olabiliyor, kamera karşısına geçip kendilerinden %100 emin bir şekilde konuşabiliyorlar. Diğerleri için bu, bu şekilde olmayabiliyor. Evde tek başına olduğunu ve yüksek sesle kendi kendine konuştuğunu düşünüyor.

Eğer sende kamera karşısında tuhaf hissediyor ve gerçekte hiç konuşmadığınız lafları telaffuz ediyor olmanız veya kamera karşısında rahat olmadığınızı hissetmeniz pes etmenize neden olmasın. Bu sadece zihin çerçevenizi genişletmeniz ve daha fazla deneyim kazanmanız gerektiği anlamına geliyor. PES ETMEYİN.

Kamera karşısında rahat davranmanız ve garip düşüncelerden kurtulmanız için 4 ipucu

1) Kamera korkunuzu unutun ve ne konuşmanız gerektiğine odaklanın

Yeni insanlarla tanıştığımda garip bir kişiliğe bürünebilirim. Bazen söylemek istemediğim kelimeler ağzımdan birden bire çıkabilir veya garip şeyler söyleyebilirim. Ama gerçekten umursadığım, ilgilendiğim bir şeyden bahsederken yeni insanlar dahi olsa çok rahat konuşabiliyorum. Çünkü konuştuğum konuya hakimim.

Videolarınızın konusunu önemsediğinizde, kamera karşısında olsanız bile rahat konuşabilecek veya kamera korkunuzu daha rahat atlata bileceksiniz.

Kanalınızın konusunu seçerken yardımcı olacak yazımı inceleyebilirsin.

2) En yakın arkadaşınıza konuşur gibi anlatın

Odanızda video çekerken, yanınızda kendinizi doğal hissettiğiniz bir arkadaşınızla, annenizle veya kardeşinizle konuşur gibi davranın.  Hayal gücünüz buna yeterli değilse arkadaşınızın resmini çekip önünüze koyun ve ona anlatır gibi davranın.

Sana abone olan insanla konuşur gibi konuşmak, konuşabilmek senin için daha iyi olacaktır. Seni izleyenler onlarla konuştuğunuzu benimsediklerinde videoyu devam ettirecek ve sonuna kadar izleyecektir.

3) Planlı olun

Videonuzu kafanızda planlayın. Video akışının nasıl olacağına dair bir özet hazırlayın. Neler konuşacağınıza dair birkaç not edinin. Bu konuşma notlarına göre ilerleyip videoyu rahatça oluşturabilirsin.

4) Konusuz videolar çekin

Vlog çekmeye başlayın. Vlog nasıl çekelim, daha kameraya alışamadık demeyin. Bu çekeceğiniz vlogları bir sonraki gün kameranızdan sileceksiniz. Buradaki maksat kameraya alışmak için deneyim kazanmak.

Sabah uyandığınızda kamera yanı başınızda olsun. Kameraya karşı bir arkadaşınız yanınızdaymış gibi konuşmaya başlayın, hatta muhabbet edin. Şakalar bile yapıp kendi kendinize gülebilirsiniz, bunda hiçbir sakınca yok. 

Bu şekilde kameraya alışacak ve videolarınızı sıkıntısız bir şekilde oluşturmaya başlayacaksınız. Belki de bu vlogları çekerken bir süre sonra çektiğin vlogları izlediğinde hoşuna gidecek ve bazılarını yayınlayacaksın.

Sonuç olarak

Youtube videolarını kameradan korktuğunuz, çekindiğiniz veya alışamadığınız için oluşturmuyorsanız, karşınızda bir kitle değilde arkadaşınız varmış gibi düşünüp vloglar çekmeye başlayın. Bu vlog videolarını düzene sokmanız ve her gün çekmeniz gerekiyor. 

Videolarınızı bir beklentiniz olmadan çekmeniz gerekiyor. Yayınlayıp yayınlamayacağınız size kalmış, ama mutlaka her gün video çekin.

Bu yazıyı okuduktan sonra kamera korkunu yenip tekrar buraya döndüğünde yorum olarak aşağıya yazmanı istiyorum. Bunu nasıl aştın?, Kaç video çekmen gerekti? Bunları yeni okuyuculara da paylaşarak onlarında kamera karşısında rahat davranmalarına katkı sağlayabilirsin.

Yorum Gönder

0 Yorumlar