"Bu yayıncının bilgisayarınız üzerinde yazılım çalıştırması engellenmiş" Hatası Çözümü

Bugün ofisteki bir bilgisayara yazıcıyı tanıtmam ve driverlerini yüklemem gerekti. Fakat driverlerden birini yüklerken "Bu yayıncının bilgisayarınız üzerinde yazılım çalıştırması engellenmiş" hatasını aldım. İnternette aradım taradım çözümünü buldum.

"Bu yayıncının bilgisayarınız üzerinde yazılım çalıştırması engellenmiş" Hatası Çözümü

Öncelikle yükleyeceğimiz programa sağ tıklıyoruz ve aşağıda belirtilen engeli kaldır seçmesine tik koyuyoruz. Tamam deyip çıkıyoruz.

Şimdi sıra yerleşik yönetici hesabı açmaya geldi. Hesabı açmak için  komut sistemini yönetici olarak çalıştıralım. (Başlat tuşuna gelip komut sistemi olarak aratıp ctrl + shift + enter)

Komut satırına “net user administrator /active:yes” yazalım ve Enter tuşuna basalım. "Komut başarı ile tamamlandı" mesajını görürsek işlem tamamlandı demektir.

Daha sonra mevcut oturumu kapatalım. Administrator adında yeni bir hesap göreceğiz, bu hesaba giriş yapalım ve programı kuralım.

Yeni hesapta dosyaları bulamayabilirsiniz. C diskine gelip kullanıcılar dosyasına girerseniz önceki oturumda ki kullanıcının dosyalarına ulaşabilirsiniz.

Kurulumdan sonra tekrar eski oturuma dönüp yerleşik yönetici hesabını kapatabilirsiniz. Kapatmak için tekrar komut sistemine gelip net user administrator /active:no yazarsak kapanacaktır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar