İçerik Pazarlamasında 4 Öneri

Bu yazıda içerik pazarlamasında kullanılacak 4 öneriyi sıraladık.

Tıklama Oranı Düşük Anahtar Kelimeler İçin Optimizasyon


Burada amaç web sitenizin iyi sıralandığı ve arama gösterimlerinin yüksek olduğu ancak tıklama oranlarının beklenenden düşük olduğu anahtar kelimeleri bulup düşük tıklama oranlarını yükseltmektir.

Sorunun 2 kaynağı olabilir. Tıklama oranlarını etkileyecek kadar iyi başlık ve meta açıklamalarınız yoktur ya da içeriğiniz aranan anahtar kelime ile gerçekten ilgili değildir.

Search Console'u kullanarak başlık ve meta açıklamalarını düzelteceğiniz içeriklerinizi şu şekilde bulabilirsiniz:
  • Aylık gösterimi 500'den fazla
  • Ortalama pozisyon 5'ten küçük
  • Tıklama oranı %5'ten daha az
olan anahtar kelimeleri bulun. Daha sonra her bir anahtar kelimeye tıklayarak hangi sayfalar için bu şartları sağladığını bulun.

Bu sayfaların HTML başlık etiketlerini, meta açıklamalarını ve başlıklarını optimize edin.

Not: Bu anahtar kelimelerde rekabeti sürekli takip etmelisiniz. Rekabetin zamanla artmış olması muhtemeldir. Bu durumda odağınızı farklı ürün gruplarına ve daha spesifik ancak alakalı anahtar kelimelere kaydırın.

Açılış Sayfalarınızı Reklam Metinlerinize Göre Kişiselleştirin


Unbounce aracının Dinamik Metin Değiştirme (DTR) özelliği Google reklamlarınızdaki metinleri Unbounce açılış sayfalarınızdaki metinlerle eşleştirerek kişiselleştirir.

Kısacası DTR, açılış sayfalarınızın her bir kullanıcı için alaka düzeyini artırır.

Alaka düzeyinizi artırdığınızda, ziyaretçilerin dönüşüm sağlama olasılığı daha yüksek olur ve Google Ads kalite puanınız artar.

Bir İçerik Kütüphanesi Oluşturun


Sosyal medya kanallarınız için yeni ve ilgi çekici içerikler oluşturmak zor olabilir. Kullanıcı tarafından oluşturulan içerik kampanyaları, içerik kütüphanenizi oluşturmanın bir yoludur, böylece her zaman paylaşacak alakalı malzemeye sahip olursunuz.

Whole Foods, #WholeFoodsHaul etiketini kullanarak müşterilerini alışveriş sepetlerinin fotoğraflarını paylaşmaları için teşvik etti. Ortaya görsel olarak tutarlı ve markanın Instagram'daki tarzıyla uyumlu ve sürekli bir içerik kaynağı çıktı.

Whole Foods, #WholeFoodsHaul etiketi


Adım Adım İçerik Stratejisi


MobileMonkey CEO'su Larry Kim'e göre, üç adımlı bir süreci izleyerek içerik stratejinizi oluşturabilirsiniz. İşte Larry'nin önerdiği şey:

1. Adım: Temel taşlarınız olacak sayfaları oluşturun. Her ana tema için bir sayfanız olsun. Bunlar söz konusu temayla ilgili web üzerindeki en iyi sayfalar olmalı.

2. Adım: Temanın farklı varyasyonları hakkında daha fazla içerik yayınlayın.

3. Adım: Hedef anahtar kelimelerinizi bağlantı metni olarak kullanarak bu içeriklerden temel içeriklerinize bağlantı verin.

kaynak: içerik bulutu

Yorum Gönder

0 Yorumlar